shades
shades
shades
shades
clima control

Το σύστημα σκίασης λειτουργεί μηχανοκίνητα πάνω σε κεντρικό άξονα και το άνοιγμα κλείσιμο των κουρτινών επιτυγχάνεται είτε με κρεμαριέρες είτε με συρματόσχοινα.

Η τοποθέτηση του γίνεται για 3 διαφορετικές περιπτώσεις:

  1. Σκίαση.
    Η σκίαση του θερμοκηπίου αποσκοπεί στην μείωση της εισερχόμενης ηλιακής ενέργειας με στόχο την μείωση της θερμοκρασίας στον εσωτερικό του χώρο την θερμή εποχή του έτους, όταν ο αερισμός δεν επαρκεί για το σκοπό αυτό. Ταυτόχρονα όμως, η σκίαση επιδρά και σε δύο άλλες κλιματικές παραμέτρους που είναι σημαντικές για τα καλλιεργούμενα κηπευτικά και ειδικότερα, στη σχετική υγρασία την οποία αυξάνει και στον φωτισμό τον οποίο μειώνει με συνέπεια να περιορίζει τη φωτοσύνθεση.
  2. Εξοικονόμηση ενέργειας.
    Οι θερμοκουρτίνες μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση κατά 35-40%. Οι θερμοκουρτίνες αποτελούνται από υλικά με χαμηλή θερμική αγωγιμότητα που περιορίζουν την διαφυγή θερμότητας από τον εσωτερικό προς το εξωτερικό αέρα τη νύχτα. Συνήθως λειτουργούν ταυτόχρονα και ως κουρτίνες σκίασης το καλοκαίρι.
  3. Συσκότιση.
    Οι κουρτίνες συσκότισης (black-out) έχουν κύριο σκοπό την δημιουργία τεχνητού σκότους. Χρησιμοποιείται ειδικά για φωτοπεριοδικά φυτά όπως τα χρυσάνθεμα.
ΣΚΙΑΣΗ
Date

21 Απριλίου, 2021

Category

ΚΛΙΜΑ