Υδροπονία

Η υδροπονία είναι μία τεχνική καλλιέργειας φυτών εκτός εδάφους, κυρίως στα αδρανή υποστρώματα. Οι θρεπτικές ουσίες απαραίτητες για την ανάπτυξη των φυτών δεν περιέχονται στο υπόστρωμα στο οποίο αναπτύσσεται το φυτό, όμως παρέχονται μέσω θρεπτικού διαλύματος.

Όλα τα υδροπονικά συστήματα διακρίνονται σε δύο ομάδες. Κλειστά όπου το θρεπτικό διάλυμα ανακυκλώνεται και ανοικτά στα οποία το θρεπτικό διάλυμα που περισσεύει χάνεται στο έδαφος.

.Επίσης χωρίζονται σε συστήματα με ή χωρίς υπόστρωμα αναλόγως το είδος καλλιέργειας

Δίνει την δυνατότητα να ελέγχουμε τις συνθήκες στις οποίες αναπτύσσεται το φυτό, να ρυθμίζουμε το πρόγραμμα θρέψης του φυτού, θερμοκρασία και υγρασία του χώρου που περιβάλλει την ρίζα. Επίσης εφόσον το υπόστρωμα είναι αδρανές, δηλαδή στερεώνεται τις θρεπτικές ουσίες, απουσιάζουν και παθογόνοι μικροοργανισμοί και άλλοι εχθροί.

Επιπλέον στο υπόστρωμα δεν αναπτύσσονται τα ζιζάνια που με τη σειρά του συνεπάγεται στην μηδενική χρήση φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων.

Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με την καλλιέργεια, το σύστημα της υδροπονίας απαιτεί εξατομικευμένη μελέτη, όπου λαμβάνονται υπόψιν πολλοί παράγοντες:

Είδος υποστρώματος (πετροβάμβακας, περλίτης, ελαφρόπετρα, κοκκοφοίνικας) ή μη χρήση (NFT, floating, ebb & flow)

Επιλογή κεφαλής υδροπονίας

Παρασκευή θρεπτικού διαλύματος

Μεταφορά και εφαρμογή θρεπτικού διαλύματος

Συγκέντρωση θρεπτικού διαλύματος

ΦΥΛΛΑΔΙΟ

Κατεβάστε το διαφημιστικό φυλλάδιο μας

ΛΗΨΗ

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Έμπειρο προσωπικό απαντάει σε κάθε σας απορία.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ