ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΣ ΞΥΛΕΙΑΣ

Η εμποτισμένη ξυλεία της Θερμοκήπια Κρήτης Α.Β.Ε. λαμβάνει μέρος στο σύγχρονο εμποτιστήριο του εργοστασίου της εταιρίας στην Ιεράπετρα Κρήτης. Χρησιμοποιώντας εξελιγμένη τεχνολογία και αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους, προσφέρει εμποτισμένη ξυλεία για εφαρμογές σε κατασκευές όπως :

  • Θερμοκήπια
  • Πέργκολες
  • Υποστυλώματα
  • Περιφράξεις
  • Γέφυρες

Το ξύλο, όπως κάθε ζωντανός οργανισμός, έχει εχθρούς. Οι κυριότεροι αυτού, είναι οι μύκητες – σηπτικοί και χρωστικοί – , μικροοργανισμοί και πολλών ειδών έντομα, τα οποία αναπτύσσονται μέσα στο νερό η εν μέσω της υγρασίας. Με την χρήση υδατικού εμποτισμού στην ξυλεία, επιτυγχάνεται η αντοχή και η διάρκεια ζωής κάθε είδους ξυλείας, καθώς τα δραστικά συστατικά που δρουν μεταξύ τους σχηματίζουν σύνθετες ενώσεις που τις καθιστούν αδιάλυτες στο νερό. Με αυτόν τον τρόπο, καταπολεμάτε η είσοδος των οργανισμών στα εσωτερικά τοιχώματα του ξύλου, όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα.

Ο εμποτισμός της ξυλείας γίνεται με την μέθοδο κενού-πίεσης και άλατα εμποτισμού impralit CKB (απελευθερωμένα από χρώμιο και αρσενικό), εγκεκριμένα και από το γερμανικό κράτος ( Art-Nr. : W7632020040), τα οποία εξασφαλίζουν την πλήρη βιολογική και φυσικοχημική προστασία του ξύλου.

Συνοπτικά η διαδικασία του εμποτισμού:

Πρίν Μετά
  1. Στάδιο εκκένωσης αέρα για την διάνοιξη των πόρων του ξύλου.
  2. Στάδιο πλήρωσης κυλίνδρου με το διάλυμα CKB
  3. Στάδιο πιέσεως, έως ότου επιτευχθεί η ολική απορρόφησης του διαλύματος μέσα στο ξύλο.
  4. Στάδιο εκκένωσης κυλίνδρου από το διάλυμα.
  5. Στάδιο τελικής εκκένωσης αέρα, ώστε να απορροφηθεί το συντηρητικό μέσα στο ξύλο.

Transparent Modern Arrow

Εταιρία